Direct naar:
Pasta met italiaanse gehaktballetjes
- Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes.
- Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie.
- Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar.
- Zet ondertussen een flinke pan water op en breng deze aan de kook. Voeg als het water kookt wat zout en een scheutje olijfolie aan het water toe zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
- Voeg aan de inmiddels gare gehaktballetjes de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Voeg dan de 5 theelepels bruine suiker toe en de creme fraishe en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.
- Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken.
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.)
- 500 gr. h.o.h. gehakt
- 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden
- 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 2 teentjes verse knoflook
- Verse Basilicum
- 1 bekertje creme fraishe of 1 flesje kookroom
- 5 flinke theelepels Bruine suiker
- 1 ei
- Eventueel paneermeel
Betekenis van de producten:
- Pasta
- Italiaans deegproduct
-
- Knoflook
- Een bolgewas net als de ui
- Creme Fraiche
- aangezuurde room, met 35% melkvet of meer, gemaakt van koemelk of geitenmelk.
-